Onrust in Noord-Afrika & het Midden-Oosten

onrust

Posted from Eindhoven, Noord-Brabant, Netherlands.

Nauwlettend volgen we al enige tijd de onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Onze reis zal voeren door Turkije, Syrië, Jordanië, Egypte en Sudan. In het bijzonder de autocraat Muammar Gaddafi van Libië is op dit moment reden voor onrust. Ondanks dat onze reis niet direct door Libië voert is de onrust in de regio wel reden voor bezorgdheid. Gaddafi haalt huurlingen uit Niger en Tsjaad om te vechten tegen de demonstranten, wat een mensenstroom op gang brengt waar je niet tussen wilt komen.

Uitwijkroutes

Er zijn twee belangrijke uitwijkroutes die we hebben gemaakt. Als de onrust in het Midden-Oosten verergerd kunnen we een ferry van Griekenland naar Egypte nemen. En als Egypte en Sudan onstabiel worden kunnen we heel de route andersom doen en gaan we dus Afrika binnen via Marokko. We hopen dan dat de problemen zijn opgelost als we in Noord-Afrika zijn.

7 reacties op Onrust in Noord-Afrika & het Midden-Oosten

 1. Tim Super : 6 juni 2011 om 17:17

  Hey Jeffrey,

  Ik zou graag willen weten welke ferry jullie willen nemen van griekenland naar egypte, want ik kan tot op heden nog niet zoveel vinden. Ik ben ook van plan samen met twee vrienden eenzelfde reis te maken, en op het moment lijkt syrie niet al te best….

  ik hoor het wel,

  Tim Super

  • Jeffrey : 6 juni 2011 om 17:30

   Hey Tim,
   Bedankt voor je reactie. Ik had jullie website al gevonden, jullie hebben zelf ook een daktent gemaakt toch? Moedig project hoor. Daar hebben we nog over gediscussieerd, maar leek ons geen goede besparing. Maar jullie zijn ook wel wat handiger volgens mij.
   Twan had iets gevonden over die ferry van Griekenland naar Egypte, ik vraag wel even of hij dat voor je opzoekt. Syrië is op het moment niet te doen inderdaad, maar dat kan volgende week weer anders zijn. Je ziet hoe snel het ging in Egypte. Wanneer gaan jullie eigenlijk?

   Hebben jullie al een Twitter account trouwens?

   Groet,

   Jeffrey

   • Tim : 9 juni 2011 om 14:28

    Hey,

    Mooi dat jullie wat gevonden hebben, eens eventjes kijken of we daar wat mee kunnen. we hebben idd zelf de tent gemaakt, maar dat heeft wel wat voeten in aarde gehad hoor 😉

    Het is trouwens ook wel een goed plan om een keer te borrelen, k zal van het weekend tijdens het proefkamperen eens kijken of we wat data kunnen plannen. Zou in elk geval niet slecht zijn en ook wel gezellig lijkt me!

    We houden contact! O trouwens, we hebben geen twitter, we zijn een beetje ouderwets wat dat betreft. misschien toch ff een keer aanmaken.

  • Jeffrey : 6 juni 2011 om 20:30

   Tim,

   Twan heeft hem gevonden:
   
http://www.touregypt.net/featurestories/seaorland.htm

   Het blijft een lastig verhaal…

   Groet,

   Jeffrey

   • Tim : 9 juni 2011 om 14:30

    ik heb die kerels van Salamis lines al gemaild, maar die varen niet op egypte. Ze doen ook alleen maar vracht, dus als passagier mag je nog steeds niet mee. Dat maakt het weer lastiger in Egypte ivm import etc…

   • Jeffrey : 9 juni 2011 om 22:02

    Ferry naar Israel…? Heb je wel een tweede paspoort nodig.

 2. Pingback: De laatste voorbereidingen & duidelijkheid over route | The Africa Expedition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *