Daktenten: lekken ze allemaal?

autohome

Posted from Loon Op Zand, Noord-Brabant, Netherlands.

De 4×4 vakantiebeurs in Loon op Zand van de Land Rover Club Holland was de perfecte gelegenheid om alle verschillende soorten daktenten te vergelijken. Er zijn veel verschillende merken, zoals Hannibal, Howling Moon, Autohome, Hunter etc. Daarnaast zijn er nog enkele eigen merken van zeilmakerijen en specialisten. Elk merk heeft ook weer verschillende maten, typen en opties.

Maat

Daktent
Na te hebben gelegen in daktenten van 1.20m, 1.40m, 1.65m en 2.40m breed werd duidelijk dat, voor twee volwassen mannen, 1.65m toch wel echt het minimale is. Niet alleen heb je dan beide voldoende ruimte, maar het neemt ook niet zoveel ruimte in op het dak.

Materiaal

Elke verkoper op de vakantiebeurs wist ons te vertellen dat de daktent van de concurrent lekt. Dat wil zeggen dat het allemaal slechte verkopers zijn óf dat alle daktenten gewoon lekken. Wij houden het op het eerste. In ieder geval leek ons canvas een beter idee dan nylon; liggen in een plastic cocon in Afrikaanse hitte kán gewoon niet lekker zijn.

Nieuw of tweedehands?

Zelden heb ik een product gezien dat beter z’n waarde behoudt dan een daktent. Tweedehands staan op Marktplaats daktenten met prijzen van zeker 70-80% van hun nieuwwaarde. Dat komt waarschijnlijk omdat ze onverslijtbaar zijn, zeker de betere merken gaan soms 20 tot 30 jaar mee. Daarom hebben wij besloten om wél een tweedehands tent te kopen, maar wel een goed merk bij een professioneel aanbieder. In ons geval werd dat Topsleeper vanwege hun eerlijkheid, expertise en de tijd die ze namen om ons goed te adviseren.

Onze keuze: Overland Medium

We hebben gekozen voor een Autohome Overland Medium, voor alle bovengenoemde redenen. Het merk bestaat al sinds de jaren ’50, is oerdegelijk en van hoge kwaliteit. Uiteindelijk was het meeste af te lezen aan het trappetje; bij de goedkope merken is hij gammel en zit hij met één dun boutje vast, bij de betere merken is hij solide en is de verbinding beschermd door een beschermkap.

[Not a valid template]

Verhuren

Aangezien we de daktent ruim een jaar voor de reis gekocht hebben, hebben we besloten om de daktent tot die tijd te verhuren. Hebt je interesse? Kijk dan op www.daktent-huren.nl.

Eén reactie op Daktenten: lekken ze allemaal?

  1. Huureendaktent : 27 april 2016 om 10:46

    Dag Jeffrey,

    Interessant artikel en goed om te lezen dat je voor een Autohome daktent hebt gekozen. Een merk van wereldklasse. Mocht de daktent nog in je bezit zijn, dan zijn wij tevens geïnteresseerd in het verhuren hiervan. Mocht je dit wat lijken, dan kun je contact met ons opnemen via info@huureendaktent.nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *