Expeditie voorbereiding deel drie – finishing touch

finishing_touch

Posted from Eindhoven, Noord-Brabant, The Netherlands.

Met nog ongeveer 4 maanden tot vertrek begint het tijd te worden om een aantal voorbereidingen af te gaan afronden. Het interieur van onze Land Rover is daar één van. We zijn de afgelopen weken bezig geweest met onder andere: de voedselkast, de watervoorziening, de stroomvoorziening, de PVC buizen op het dak en 1001 andere kleine dingen.

Voedselkast

Voedselkast
In de voedselkast willen wij, zoals de naam al zegt, voedsel bewaren. We hebben zelf een kastje in elkaar geschroefd met deurtje, planken en een laadje voor kruiden. Het laadje stond nog in de verf.

 

WatervoorzieningWatervoorziening
Sommige overlanders maken een zeer uitgebreid systeem voor hun watervoorziening, met allerlei slangen, pompjes, filters en kraantjes. Wij hebben het simpel gehouden met een grote kunststof watertank met een grote vuldop aan de bovenkant, een klein ontluchtingskraantje bovenop en een simpele kraan met slangetje de de voorkant.

 

StroomvoorzieningStroomvoorziening
We willen 230V stroom in de auto voor bijvoorbeeld de laptop, opladers en broodbakmachine. Om dat mogelijk te maken hebben we een omvormer gekocht die 12V omzet naar 230V, met een maximum van 1500 watt. Hij hangt netjes achter de voorstoelen onder de lifehamer en EHBO-koffer. De omvormer moet goed kunnen koelen, daarom hangt hij vrij. Het verlengen van de kabels was overigens niet gemakkelijk; voor elke extra meter moet je de dikte van de kabel verdubbelen. Dat is met de huidige koperprijs geen goedkope bedoeling.

 

PVC buisPVC buizen op het dak
Voor het transporteren van lang materiaal (stokken, hengels, luifeldoek etc.) hebben wij twee PVC buizen tussen het dak en het dakrek geklemd. Even mooi zwart gespoten, en een schroefdop op het einde, en het resultaat mag er zijn.

Laadruimte1001 andere dingen
We hebben een vakkenkast achter de voorstoelen opgehangen, een net bovenin de laadruimte gemaakt en een lifehamer & EHBO koffer opgehangen.

 

[Not a valid template]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *