Wakibi – leningen die levens veranderen

Wakibi

Posted from Eindhoven, Noord-Brabant, The Netherlands.


Zoals u misschien weet maken wij onze reis om aandacht te creëren voor Kiva, de Amerikaanse organisatie al meer dan $250 miljoen dollar aan microkredieten heeft uitgegeven. Maar nu is er ook een organisatie die het Kiva-concept in Nederland gaat introduceren: Wakibi.

Wakibi geeft u de mogelijkheid om kleinschalige leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden te steunen. Voor de afhandeling van de leningen wordt er gewerkt met locale partners die de leningen fysiek verstrekken en voor de terugbetalingen zorgen. Dit gebeurt via Kiva dat zeer ervaren is in de selectie van de juiste partners.

De vrijwilligers, sponsoren en de mogelijkheid die Kiva biedt om van haar projecten gebruik te maken zorgt dat Wakibi zeer effectief kan werken. Dit betekent dat uw steun voor 100% ten goede komt aan de geselecteerde projecten. Omdat gemiddeld 98% van de leningen wordt terugbetaald is het mogelijk om met eenzelfde bedrag achtereenvolgens tot 50 verschillende projecten te steunen.

De naam Wakibi is afkomstig van één van de eerste leners die een bijdrage ontving van de oprichter. Inmiddels heeft deze vrouwelijke ondernemer uit Oeganda haar handel in landbouwproducten en etenswaren op kunnen zetten, gaan haar drie kinderen naar school en droomt ze ervan om op een gegeven moment zelf een stukje land aan te schaffen. Om dit succes ook voor anderen waar te kunnen maken is Wakibi opgezet.

Lees hier hoe het werkt of zoek direct in de Afrikaanse projecten

Let op: Wakibi is nog in Bèta, bezoek de website op www.wakibi.nl/home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *