Een wirwar van draden, losse zekeringen en kortsluiting

elektrisch

Vanaf het moment dat we onze Land Rover naar huis reden is de elektra een probleem geweest. Het zekeringenkastje van onze Land Rover werd als vermist opgegeven, en was vervangen door een wirwar van draden en losse zekeringen; het resultaat van jaren amateuristisch klussen en de lage MOT-standaard.

[Not a valid template]

Een zekering of 15 verder realiseerde wij ons dat dit een probleem zou gaan vormen tijdens onze reis. Er deden zich ook steeds meer elektrische problemen voor, zoals bijvoorbeeld: de koplampen deden het niet meer, één van de remlichten viel steeds uit, de GPS viel uit als de koplampen aangingen en op het laatste moment deden tot overmaat van ramp ook de knipperlichten het niet meer. Zodra we het ene probleem gevonden hadden, diende het volgende probleem zich alweer aan.

Beek Classic WireWe hebben vervolgens besloten om de auto te brengen naar één van de weinige specialisten in ons land die zo’n horror-klus zou aandurven: Beek Classic Wire. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het herstellen, vervangen of aanpassen van kabelbomen in klassiekers, en heeft sinds kort een mooie nieuwe werkplaats in Houten.

De lijst met controles, reparaties en toevoegingen werd langer en langer naarmate wij rondjes om onze auto liepen. De huishoudsystemen hadden wij zelf (ietwat klungelig) aangesloten, net als het split charge systeem en wat andere elektrische componenten. Er waren wat lampen die aangesloten moesten worden, en de 12V plugs waren vaak niet goed geaard. Patrick Beek deed ons verzekeren dat het allemaal in orde zou komen, en dat hij voor hetere vuren heeft gestaan.

Een week later konden we onze auto weer ophalen, en wat een verschil! De wirwar van draden was vervangen door een nette zekeringenkast, de hele kabelboom was geordend, alles functioneert naar behoren en zelfs de safarilampen aan ons dakrek waren netjes aangesloten. De accubak zit niet langer vol met kabels en draden, maar ziet eruit als een kunstwerk. Patrick moet beschikken over een engelengeduld om deze klus te doorzien en tot een fantastisch resultaat te brengen. Nogmaals hartelijk bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *