Het begin van onze reis

monaco

Posted from Trapani, Sicilia, Italy.

Na ruim anderhalf jaar voorbereiden zijn we dan zondag 22 april toch vertrokken. We verwachtte een klein, familiair afscheid, en waren dan ook verrast dat zoveel mensen de reis naar Twan’s thuishaven Sint Odiliënberg hadden gemaakt. Onze beiden families waren er, inclusief enkele zelden geziene verre verwanten, wat vrienden en het dispuut waar wij beiden toe behoren was ook in grote getale aanwezig. Twan’s moeder Gerry had een buffet verzorgd die alle aanwezigen een heerlijke brunch verschaften. Nadat het dispuutslied was gezongen, twee keer zelfs om het publiek tevreden te stellen, en een laatste afscheid van onze ouders en broers, reden we weg richting het zuiden. Men realiseert zich echter niet direct dat het vertrek realiteit geworden is, in plaats van één van de vele dromen over deze memorabele gebeurtenis; iets dat zoveel gewicht en implicatie met zich meebrengt duurt enkele dagen om te bezinken.

Rijdend richting het zuiden voerde onze reis ons eerst door de verschrikkelijk lelijke stad Luik. In een poging om de buien te ontlopen reden we harder dan normaal, alhoewel we niet harder rijden dan 85 km/u om brandstof te besparen, iets dat tot nu toe z’n vruchten heeft afgeworpen aangezien we gemiddeld ruim 9,5 kilometer per Liter diesel afleggen.
Toe nu toe heeft Twan nauwkeurig alle verbruik, kilometerstanden, en alle diesel die de tank in en uit gaat bijgehouden, en zelfs alles netjes in een spreadsheet gezet.

De eerste twee nachten hebben we wild gekampeerd in de Franse bossen. We hebben veel regen gehad, in het bijzonder op dag 2 in de bossen rond Chemin de Coutelieu nabij Lyon. Alle materialen presteren bijzonder goed, waaronder de tent, het kooktoestel, stroom omvormer, broodbakmachine en waterfilter. Bovendien doet onze Land Rover het ook uitstekend, op van tijd tot tijd een vervelende vibratie in het stuurwiel na net boven de 80 km/u. Wellicht te wijten aan de uitlijning van de voorwielen, maar alle advies op dit vlak is van harte welkom.

Op dag 3 bereikten we de Côte d’Azur en reden we langs Cannes, Nice en Monaco. Twan wilde graag Monaco bezoeken aangezien hij nog nooit in het piepkleine landje was geweest. Nadat we ons kortstondig af hadden gevraagd of het verstandig is om een truck van ruim 2,5 ton het meest dichtbevolkte gebied ter wereld in te rijden, dat ook nog eens grote hoogteverschillen kent en waarschijnlijk meer scooters (daar wordt ik altijd nerveus van) dan inwoners telt. We besloten het toch te doen, en reden even later, enigszins nerveus, met een fotocamera in de hand en een filmcamera op het dak gemonteerd (helaas te laag gericht en dus niet erg interessant), de beroemde stad in. Langzaam rijdend, terwijl we de vele haarspeldbochten maakten, hebben we bijna de hele 1,6 vierkante kilometer grote stad gezien, terwijl we meer hoofden deden draaien dan de vele dure Ferraris die ons links en rechts inhaalden. Wellicht kwamen we met iets meer zelfvertrouwen de stad weer uit.

Vanaf Monaco reden we spoedig Italië in, met haar pittoreske landschappen en prachtige blauwe zee. Op dag 4 gingen we op zoek naar een kampeerplaats in de stad Savona, maar ondervonden spoedig dat er belachelijke prijzen gerekend werden voor een nachtje kamperen. Concluderende dat het een kartel of maffia-campings waren, besloten we ons geluk landinwaarts te beproeven. Echter bleek die camping al drie jaar gesloten te zijn, dus we besloten een rustige plek te zoeken om te kamperen. Twan liep een steil weggetje in op zoek naar zo’n plaats, en werd begroet door een jongeman die hem, naar beneden naar zijn vader wees voor een slaapplaats. Daar aangekomen werden we begroet door een alleraardigste vrouw, haar echtgenote en dochter, die ons hun extra kamer aanboden voor de nacht. Later die avond, na een heerlijk diner, zaten we op het terras die over een prachtige vallei uitkijkt die geen licht bevatte behalve het onze, daar rookte we een pijpje met een heerlijk glas rode wijn. Nu was onze reis pas echt begonnen..

[Not a valid template]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *