Vertrek op zondag 22 april

vertrek

Posted from Eindhoven, Noord-Brabant, The Netherlands.

Het is druk deze week, érg druk. We zijn van plan om zondag 22 april te vertrekken, dus er moet nog veel gebeuren. Maandag moeten we het visum voor Libië aanvragen, waarvoor het papierwerk vakkundig door Libya Travel & Tours is geregeld. Ook nog even een klein elektrisch probleempje oplossen bij de vakmannen van Beek Classic Wire in Houten. Dinsdag even de laatste onderdelen ophalen voor de auto en de banden wisselen, en de bestelde dollars ophalen bij het Grenswisselkantoor. Ondertussen moeten we de auto inpakken met persoonlijke spullen zoals kleding en toiletspullen. Ook moeten de financiën van de reis nog op orde, en gaan we donderdag even langs Wakibi om afscheid te nemen. Het voedsel, gesponsord door Plus in Sint Odiliënberg, is ondertussen ook ingepakt. Verder zijn we nog bezig met het carnet du passage van de ADAC, aanbevelingsbrieven, uittreksels bevolkingsregister, stapels pasfoto’s & kopieën van onze paspoorten en ander papierwerk.

Route door Libië

Onze huidige route is gek genoeg de route waarmee wij ooit gestart zijn. Hij is ondertussen tientallen keren veranderd, maar nu lijkt Libië stabiel genoeg om daar toch doorheen te rijden. De route voert ons nu via Frankrijk naar Italië, dan vanaf Trapani met de ferry over naar Tunesië. Vervolgens rijden we bij Ra’s Ajdir Libië in, om via de noordelijke kustweg naar de Egyptische grens te rijden in enkele dagen. Joris en Merel van expanding-horizons.eu komen bijzonder genoeg rond dezelfde dag Libië binnen. Zij zijn zeker ook de moeite waard om te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *