Van Kenia naar Oeganda via Murchison Falls en Mount Elgon

Mount Elgon Murchison

Posted from Jinja, Eastern Region, Uganda.

Sinds Nairobi zijn we richting het Westen van Kenia vertrokken en na het oversteken van de beroemde Mara rivier; bekend van de spectaculaire oversteek van honderdduizenden gnoes en zebra zijn we naar Mount Elgon nationaal park gegaan. Een zeer mooi park waar we onder andere de Elephant Caves hebben bezocht; dit zijn zeer interessante grotten waar de olifanten ‘s nachts zout komen likken, als je via de steile paden uiteindelijk bij de ingang aan komt is het bijna niet voor te stellen dat olifanten dezelfde klim kunnen maken. Tijdens het bezoek in het park hebben we ook één van de pieken van Mount Elgon beklommen. Dat was een vrij zware klim waar we niet helemaal op voorbereid waren. Uiteindelijk was het een zeer aparte ervaring om in de mist en door de hagel een berg in Afrika te beklimmen. Toen we na de beklimming terug reden richting de uitgang van het park hebben we nog een paar rangers geholpen die hun auto hopeloos vast hadden gereden en hun accu leeg hadden gelierd.

[Not a valid template]

Wonder boven wonder heeft de auto ons nog niet in de steek gelaten. Hij maakt wel zijn reputatie als Land Rover waar en we zijn regelmatig aan het sleutelen om er voor te zorgen dat we niet permanent stil vallen. We hebben al wat angstige momenten beleefd als de auto in het niemandsland stil viel en we op onszelf en eventueel lokale hulp aangewezen waren. Tot nu toe gelukkig altijd met een positief einde.
Na ons bezoek aan het westen van Kenia zijn we richting Oeganda vertrokken. Na de nodige grens bureaucratie (je gelooft het niet) zijn we meteen goed begonnen door Twan zijn 24e verjaardag te vieren. We hebben dit gedaan in het gezelschap van twee Amerikaanse malaria-onderzoeksters in wiens huis we verbleven. Het was een geweldige avond die we nog lang zullen herinneren.

In de backpackers-stad Jinja hebben we de fameuze bron van de Nijl bezocht en een avond of twee doorgebracht tussen de in overvloed aanwezige vrijwilligers en reizigers. De volgende stop op onze trip was Murchison National Park. Hier hebben we de spectaculaire Murchison Falls bezocht en genoten van de aanwezige dieren, helaas hebben we tot onze grote teleurstelling de chimpansees niet gezien maar al met al was het de omweg zeker waard.

[Not a valid template]

Tijdens het schrijven van dit artikel hebben we bijna 19.000 kilometer er op zitten en is het nog een kleine 10.000 tot Zuid-Afrika. We blijven echter met goede moed kilometers maken en we stappen elke morgen met enthousiasme in de auto. We komen bijna elke dag interessante mensen tegen en zien landen op een bijzondere manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *