This Is Africa: Serengeti, Land Rovers en grenzeloze gastvrijheid

serengeti

Posted from Shinyanga, Tanzania.

Velen die wat tijd doorgebracht hebben op het Afrikaanse continent kennen de afkorting “T.I.A.”, wat staat voor “This Is Africa”. Om werkelijk te begrijpen wat het betekent moet je Afrika bezoeken, maar het volgende verhaal geeft misschien een glimp wat de uitdrukking kan betekenen…

Het Serengeti Nationaal Park is legendarisch voor zijn eindeloze savanne die zo’n 30.000 vierkante kilometer beslaat. Bijna alle Afrikaanse dieren zijn hier te vinden, vaak in grote getalen, met zo’n 1,6 miljoen herbivoren en duizenden carnivoren. Het park is wellicht het meest beroemd om de laatste Grote Migratie; op verschillende momenten van het jaar, afhankelijk van droogte, bewegen enorme groepen zebra en gnoes zich door de Serengeti en het naastgelegen Massai Mara park. De oversteek van de Mara rivier is in het bijzonder erg beroemd.
.
[Not a valid template]

In het park zagen we allerlei dieren, zoals olifanten, giraffen en nijlpaarden. We zagen ook wat van de migratie: enkele duizenden dieren op zoek naar groener land in het noorden. Leeuwen zijn, samen met luipaarden, wellicht het lastigst te vinden in het hoge gras, maar aan het einde van de tweede dag zagen we toch twee leeuwen in de schaduw onder een boom op slechts enkele meters afstand. Een spectaculair einde van twee geweldige dagen in één van Afrika’s mooiste natuurparken.

Kort nadat we het park uitgereden waren stopte we voor de lunch. Voor de eerste keer tijdens onze reis bakten we pannekoeken, terwijl een steeds grotere groep traditioneel gekleede Masaai nieuwsgiering om ons heen verzamelde. Na de lunch startte we de auto en brak direct de multiriem, dus we besloten om rustig terug naar de poort te rijden en daar het probleem op te lossen. Het probleem bleek al snel complexer te zijn dan we dachten, dus we werden naar de monteurs verwezen die het wagenpark onderhouden van het beroemde en exclusieve Klein’s Camp, dat aan de Serengeti grenst. Na een warm welkom door managers Tawanda, Markus en Steph, gingen de monteurs spoedig aan de slag. Ze waren helaas niet in staat om het probleem dezelfde dag nog te verhelpen, dus we moesten een nacht blijven. Na een heerlijke maaltijd werd ons een kamer aangeboden, wat zonder te overdrijven één van de mooiste plaatsen was waar ik ooit heb overnacht. Klein’s Camp is befaamd als één van de beste safari camps in Oost Afrika, met een spectaculaire groep dieren die leven op hun eigen land, fantastische uitzichten vanaf alle kamers (en in het bijzonder de bar!) en personeel dat net even iets verder gaat om je verblijf extra bijzonder te maken. Dus, This Is Africa, je komt in de problemen maar er zijn altijd mensen die je zullen helpen en verwelkomen met grenzeloze gastvrijheid. In Afrika gaat niets zoals je het plant, maar zolang je geduldig, open dn creatief bent komt altijd alles goed. That Is Africa!

[Not a valid template]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *