Een stukje tropisch paradijs in Malawi

Lake Malawi

Posted from Northern Region, Malawi.

Na een korte stop aan de kust in Bagamoyo, reden we in hoog tempo Tanzania uit, en opeens waren we dan ook in Malawi. Malawi is een klein land dat bekent staat als het meest vriendelijke land van Afrika. De mensen zijn inderdaad heel vriendelijk, maar de economische problemen, grotendeels veroorzaakt door de vorige president en het stoppen van de ontwikkelingshulp, hebben hun stempel gedrukt op de prijzen. De supermarkten rekenen belachelijke prijzen voor normale producten, en de dieselprijs is bijna 2,50 Dollar per Liter. Toch wilden we het Malawimeer niet overslaan, dus gingen we op zoek naar een redelijk geprijsde accommodatie aan het strand…

Het Malawimeer is 560 kilometer lang en 75 kilometer breed op zijn breedste punt. Het is beroemd om zijn grote diversiteit aan tropische vissen en voelt als een zee; men kan de overkant niet zien en het meer heeft een behoorlijke golfslag, maar heeft geen getijden en is niet zout. Na even zoeken kwamen we uit op een verlaten camping waar we hartelijk werden begroet door Oswell. We werden rondgeleid over de camping die direct aan het strand ligt en waar we onder de bomen konden kamperen. De prijzen op de prijslijst werden zonder afdingen gehalveerd want er waren verder weinig faciliteiten. Het interesseerde ons niets, het meer was prachtig blauw, de lokale vissers vriendelijk en de zon scheen aan de staalblauwe hemel. Het gastenboek bewees hoe verlaten de camping was: de laatste bezoeker was op 30 april vertrokken. Uiteindelijk zijn we 4 dagen gebleven en verlieten dit stukje tropisch paradijs met enige tegenzin.

[Not a valid template]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *