Ngorongoro Krater: dierentuin of natuurwonder?

Ngorongoro

Posted from Karatu, Arusha, Tanzania.

De Ngorongoro Krater ligt in het noorden van Tanzania, heeft een doorsnee van 17-21 kilometer en is popular onder toeristen vanwege de enorme dierenpopulatie die in de caldera (ingestortte vulkaankegel) leeft. Een geschatte 30.000 zoogdieren leven op dit kleine, vlakke stukje aarde, waaronder olifanten, neushoorns, leeuwen, hyenas, struisvogels, gnoes en zebras.

We wilden zo vroeg mogelijk in de krater zijn en reden ‘s morgens vroeg door dikke mist op de kraterrand. We reden zo snel mogelijk de weg die ons 600 meter naar beneden bracht naar de kraterbodem. Eenmaal op de bodem was er al een grote groep andere voertuigen die toeristen door de krater reden. In de krater hoef je zelf geen dieren te spotten; je struikelt over de zebras en gnoes, en waar groepen auto’s geparkeerd zijn is iets bijzonders te zien zoals een leeuw of neushoorn. Het voelt een beetje alsof je door de dierentuin rijdt, al is er natuurlijk wel interactie tussen roofdier en prooi en zijn de dieren vrij om de krater in en uit te gaan. Er is wel een opvallende afwezige in de krater: de giraffe is niet in staat om in de krater af te dalen vanwege zijn lange poten en nek. Aan het einde van de middag, nadat we een stuk of 6 rondjes hadden gereden door de krater, en alle dieren gezien hadden behalve de luipaard, reden we er weer uit. Eenmaal op de rand heb je een prachtig uitzicht over de enorme krater.

[Not a valid template]

Gedurend ons verblijf in Karatu verbleven we bij The Flamingo Safari Lodge, dat ligt tussen Lake Manyara, de Ngorongoro Krater en het Serengeti National Park. De nieuw gebouwde lodge heeft een enorm zwembad, kampeerterrein en biedt safaris aan naar het omringende natuurschoon. Bezoek hun website op www.flamingosafarilodgetz.com.

[Not a valid template]

Eén reactie op Ngorongoro Krater: dierentuin of natuurwonder?

  1. YiYi : 24 augustus 2015 om 23:23

    Hi, I’m a student doing a study abaord program in Iceland. For this SIT program each student is doing an independent study. I’ve decided to do a critical analysis, similar to your paper, on Iceland’s development of geothermal energy. I specifically would like the paper to use Iceland as somewhat of a guinea pig for countries in East Africa to learn from. I think the potential for geothermal energy is very exciting in some East African countries like Uganda because the access to electricity could seriously stimulate their economy. Iceland made a lot of mistakes, however, when developing their geothermal industry, so I think a critical analysis of their geothermal development regarding their impact on the environment, how they included the public, and where the energy they produce is going, would be very wise. I was wondering if I could maybe have your email or phone number so I could discuss this further with you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *