Expeditie kleding

expedition clothing

Posted from Cape Town, Western Cape, South Africa.

De juiste kleding dragen in moeilijke omstandigheden is belangrijk. Kleding moet betrouwbaar en duurzaam zijn, en de functie vervullen waarvoor het ontworpen is, zoals het verschaffen van warmte op een koude avond in de woestijn, je koel houden in de zinderende hitte of snel drogen in natte omstandigheden. We kozen vijf leveranciers van expeditie kleding, en die bedrijven worden hieronder kort uiteen gezet.

Courteney Boots

Stevige, betrouwbare schoenen zijn erg belangrijk in de Afrikaanse wildernis. De schoenen moeten doornen tot wel 3cm lang kunnen weerstaan, heet zand buiten houden, je voeten beschermen tegen ruwe objecten en water buiten houden. De Courteney Safari Boots presteerden uitstekend in de afgelopen zes maanden, en we zijn zeker dat ze de rest van de expeditie ook zullen overleven. We dragen ook vaak Teva sandalen en hebben onlangs geïnvesteerd in een paar Crocs.

Ga naar Courtney’s website…

Triple Aught Design

Dit Amerikaanse bedrijf ontwerpt kleding voor mensen die serieus zijn over het buitenleven. Hun missie is om legendarische producten te maken door het combineren van innovatie, klassieke ontwerpen en moderne technologie. Ze stuurde ons hun Amphibious Cargo broek en het Overland Long Sleeve shirt. Beide zijn erg comfortabel, voeren vocht weg van de huid en drogen erg snel. Ze stuurde ons ook twee stevige rugzakken.

Ga naar de website van Triple Aught Design…

Buitenmens.nl

Sommige mensen denken dat Afrika altijd warm en zonnig is. Het mag dan vaak zonnig zijn, maar dat betekent niet dat het ook altijd warm is. De vroege ochtenden, avonden en nachten kunnen erg koud zijn, dus warme kleding is essentieel. Buitenmens.nl leverde ons warme broeken en truien die jagers en andere buitenmensen dragen in het koude, natte Europese weer.

Ga naar buitenmens.nl…

Outdoorbrands.nl voor Icebreaker t-shirts & sokken

Deze webwinkel leverde ons wat sokken en t-shirts. De sokken zijn kort met verstevigde hiel, wat perfect is als je schoenen aan wilt onder een korte broek. De t-shirts zijn van Icebreaker en gemaakt van merino wol, wat bijna geen transpiratiegeur vast houdt en zeer comfortabel is.

Ga naar Outdoorbrands.nl…

Eye-wear zonnebrillen

Ondanks dat je maar zelden een Afrikaan een zonnebril ziet dragen moet je je ogen wel beschermen van de Afrikaanse zon, en in het bijzonder de UV straling. Eye-wear leverde ons Nike zonnebrillen met twee sets lenzen; ideaal in alle omstandigheden. We dragen ook vaak Polaroid zonnebrillen omdat de gepolariseerde lenzen reflectie van het wegdek wegnemen.

Ga naar Eye-Wear.nl…

[Not a valid template]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *