Namibië: het land van befaamde schoonheid

Namibia

Posted from Windhoek, Khomas, Namibia.

Veel mensen hebben ons verteld over hoe fantastisch Namibië is; hoe de Namib woestijn een prachtige plek is om te ontdekken in een 4×4, hoe mooi de Brandberg is in het licht van de ondergaande zon, hoe doordrenkt de stad Windhoek is van Duitse architectuur en planning, en hoe ruw de Skeleton Coast is met zijn scheepswrakken en walvisskeletten. Ze logen niet, het is één van de mooiste landen die we bezocht hebben. We zagen de prachtige rotstekeningen van Twyfelfontein, wildkampeerden in eindeloze leegte van de Namib woestijn, reden op de stranden van de Skeleton Coast, wandelde door de hitte van de Fish River Canyon, bezochten de Brandberg en vele andere hoogtepunten. Het is een eenvoudig land om door te reizen en mensen zijn heel vriendelijk. De foto’s van Twan spreken voor zichzelf.

[Not a valid template]

We hadden verwacht om de visums voor Angola, Congo-Kinshasa en Congo-Brazzaville in Windhoek aan te kunnen vragen. Dat klopte echter alleen voor de laatste twee landen, want het antwoord van de Angolezen op de vraag of we hier een visum aan konden vragen was, en ik citeer: “f*ck off”. Dat betekende dat we 2.000 kilometer naar Zambia moesten rijden om daar het visum aan te vragen. Gelukkig was de vrouw bij de Angolese ambassade in Lusaka vriendelijker en hadden we binnen enkele dagen het hele dure ($200 per persoon) visum. We kregen wel twee weken in plaats van de gebruikelijke vijf dagen, wat ons in staat stelt meer van het land te zien. We probeerden ook het visum voor Congo-Kinshasa aan te vragen in Lusaka, maar die wilde ons in eerste instantie geen aanvraag laten doen omdat we geen burgers van Zambia zijn. Uiteindelijk wilde ze wel een aanvraag doen, maar gaven ze ons geen garanties. Het zou allemaal te lang duren, dus we reden de 2.000 kilometer terug naar Windhoek, waardoor we nu drie keer de lengte van de Caprivistrook hebben gereden. In Windhoek hebben we beide Congos met goed resutaat aan kunnen vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *