Angola deel 3 – Batterijen laden in Benguela

angola3

Posted from Benguela, Benguela, Angola.

Vroeg in de middag arriveerde we in Benguela. We probeerden onze vriend van de grens, Carlos, een paar keer te bellen maar hij gaat direct naar voicemail. We rijden door de stad, doen wat inkopen en proberen hem nog een paar keer te bellen. Het is een mooie stad, maar er zijn geen campings en een budget hotel kost een klein fortuin in Angola. Dus we besloten de stad weer uit te rijden en zette kamp op zo’n 30 kilometer buiten de stad op een verlaten stukje land en eten snel iets.

Terwijl we koffie maken gaat de telefoon: het is Carlos. Hij legt uit dat hij de stad uit was maar nu onderweg naar huis is, en als we willen kunnen we bij hem slapen. Beter dan wildkamperen, en we zijn er zojuist achter gekomen dat we wat technische problemen hebben, dus we pakken snel in en rijden in het donker terug de stad in. Afrika komt echt tot leven ‘s nachts; mensen hebben thuis weinig ruimte en veel mensen hebben geen stroom, dus als de zon onder gaat lopen de straten vol. Mensen eten, drinken, praten, dansen en roepen naar voorbijkomende blanke toeristen. We ontmoeten Carlos bij een tankstation en rijden naar zijn huis. We ontmoeten zijn vrouw en dochters, eten Portugees en slapen in een echt bed. De twee daarop volgende dagen gaan we naar een monteur die de problemen rond de auto verhelpt, we gaan een paar keer uit eten en hebben een hele leuke tijd met Carlos en zijn familie. We rijden Benguela uit met een gerepareerde auto, een nieuwe vriend en onze batterijen weer helemaal opgeladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *