Angola deel 4 – De diepste wateren zijn riolen

angola4

Posted from Luanda, Luanda, Angola.

We rijden Benguela uit via Lobito naar Luanda en stoppen één nacht op een prachtig strand in Porto Amboim op een prachtig strand. Luanda is echter een nachtmerrie. De stad is een mix van corrupte ambtenaren, een onophoudelijke file en serieus off-road rijden. Het diepste water waar we gedurende deze trip doorheen gereden zijn was stinkent rioolwater in de straten van Luanda. Gelukkig had een vriend, George, ons uitgenodigd om een nacht op zijn bank door te brengen. Hij woont midden in het centrum van de stad in een groot appartementen-complex. Hij loopt elke dag naar zijn baan bij een groot oliebedrijf omdat rijden in deze stad “crazy” is. Gelukkig heeft het gebouw een parkeergarage en kunnen we dus de auto veilig stallen. ‘s Avonds duiken we in de olie expat gemeenschap in de op twee na duurste stad ter wereld. Het is er echt ongelofelijk duur: een biertje is $5-6, vijf tomaten kosten op straat $2, een normale pizza is $25 en een goedkope hotelkamer kost je minimaal $400 als je er één kan vinden.

[Not a valid template]

Het kost ons twee uur om de enorme stad uit te rijden richting N’zeto. We kampeerden nog één keer op het strand voordat we het binnenland in gaan richting Bwanza-Kongo en Angola’s noordelijke grens over een geasfalteerde weg. Naarmate we meer het binnenland in reden werd de jungle dichter, het werd warmer en vochtiger. We naderden het land waar we al talloze keren voor waren gewaarschuwd en een reden voor zorgen vanaf het begin: de Democratische Republiek Congo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *