Het Brazza leven

Posted from Brazzaville, Brazzaville, Congo.

Het leven in Brazzaville is langzaam. Iedereen gaat overdag rustig z’n gang, maar ‘s avonds komt de stad tot leven in een mix van zingen, eten, praten, drinken en dansen. Wij verbleven bij Chantal en Florence, twee leraressen op de Lycée Français (Franse school) die we gevonden hadden via CouchSurfing. Overdag waren we druk met het repareren van de Land Rover en het aanvragen van de visums voor Nigeria, Gabon, Kameroen en Ghana; en ‘s avonds gingen we mee naar clubs met Primus bier, voedsel dat twee uur duurt, fantastische muziek en goed gezelschap.

Elke overlander die door Brazzaville komt stopt bij Hotel Hippocampe. Olivier leidt dit luxe hotel en restaurant in het hart van Brazza, en is zo aardig om overlanders een gratis kampeerplaats te bieden. Zijn gastenboek is z’n gewicht in goud waard want het staat vol met waardevolle informatie. We waren dus niet echt verbaasd toen we er Jos aantroffen, een Nederlander die met zijn Volkswagen Kever langs de westkust van Afrika naar het zuiden rijdt. Er zijn niet veel overlanders in West-Afrika, in tegenstelling tot de oostkust waar grote groepen avontuurlijke Europeanen reizen in auto’s en op motoren. Na een paar dagen in Brazzaville zijn we klaar om naar Gabon te gaan.

[Not a valid template]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *