Visums, visums, visums

Posted from Eindhoven, North Brabant, The Netherlands.

Terwijl visums voor landen langs de oostkust van Afrika relatief eenvoudig zijn, kan de westkust een absolute nachtmerrie worden. We hebben een lijst gemaakt met visum-informatie, met name waar we welk visum gekregen hebben, de kosten, benodigde documenten en de duur van aanvraag. Download het bestand hier. Hierbij nog vier waardevolle tips voor het aanvragen van visums:

  1. Zaken veranderen, dus check altijd alles van tevoren!
  2. Je hebt normaal altijd paspoortkopieën nodig en enkele pasfoto’s (bij voorkeur met witte achtergrond).
  3. Veel ambassades weigeren je te helpen omdat je geen inwoner bent van het land waar je je bevindt; probeer ze te overtuigen om je toch te helpen, haal een brief bij je eigen ambassade met verzoek om medewerking of probeer met de ambassadeur te spreken.
  4. Probeer het visum voor een land al te hebben voordat je het land inreist dat direct voor dat land ligt – de visumkosten liggen daar vaak hoger omdat het dichtbij ligt, er veel zakenmensen heen reizen en je simpelweg geen keuze meer hebt.

Veel succes voor jullie allen! Jullie zullen het nodig hebben…