Nomaden journalisten in Afrika

Posted from Eindhoven, North Brabant, The Netherlands.

Afrika zit vol goede verhalen van bijzondere mensen. Onderweg zijn wij talloze van die mensen tegen gekomen, zoals de pompbediende in de Westelijke Sahara, Steven tijdens ons bezoek aan een school in Tamale, de bedoeïnen nabij SalloumMaximillian en zijn microfinanciering organisatie in Tanzania en Chief William Mulele die aan beide kanten vocht in de tweede wereldoorlog.

Als je meer grappige, ontroerende of serieuze verhalen wilt lezen abonneer je dan op het nieuwskanaal van Andrea Dijkstra. Zij is freelance journalist en cultureel antropoloog. Met fotograaf Jeroen van Loon trekt ze sinds juni 2011 voor onbepaalde tijd per auto door Afrika, waar ze schrijft over de achtergronden van oorlog, corruptie en de ontwikkelingssector en ook over opkomende economieën, jonge creatievelingen en haar persoonlijke ervaringen. Ze schrijft tegenwoordig voor De Nieuwe Pers…