Advies

De afgelopen tijd namen erg veel mensen contact met ons op voor advies over overlanding: over visums, ervaringen tijdens de reis, bureaucratie, uitrusting & voertuig, algemene tips & adviezen, routes, connecties en allerlei andere onderwerpen. We probeerden zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, echter, dat is érg veel tijd gaan kosten. Daarom hebben we besloten om alleen nog persoonlijk advies aan te bieden in ruil voor een kleine vergoeding. Het voorkomt dat mensen vragen naar dingen die ze elders ook kunnen vinden (bijvoorbeeld in onze artikelen, op het Lonely Planet Thorn Tree forum, het Horizons Unlimited forum of websites van andere overlanders).

Waar kunnen jullie over adviseren?

Je kan ons alles vragen: we zijn in 32 verschillende Afrikaanse landen geweest, hebben alle visums verkregen, reisden veel van de gangbare routes en hebben connecties in vrijwel alle Afrikaanse landen. We weten wat je niet moet missen, en wat je zeker niet moet doen. We hebben ons eigen overland voertuig gebouwd en leerden om simpele reparaties uit te voeren aan een Land Rover. We kunnen je vertellen welke uitrusting je wel nodig hebt, en wat er alleen gaaf uitziet. We hebben veel van Afrika meegemaakt, en een eindeloze hoeveelheid verhalen te vertellen. Als we iets niet weten kunnen we je vraag voorleggen aan andere overlanders waar we contact mee houden, of refereren je naar een andere bron van informatie.

Hoe werkt het?

Stuur ons even een mailtje op info@africaexpedition.nl met je vragen of onderwerpen, en dan plannen we even een telefoontje. Het kost veel meer tijd om alle informatie op te schrijven, daarom is het veel efficiënter om elkaar even te spreken. Als het wat langer duurt kunnen we ook een avond plannen. We plannen het gesprek als het ons uitkomt, en doen geen garanties met betrekking tot de informatie die we verstrekken. We begrijpen dat alle overlanders een beperkt budget hebben, daarom we rekenen slechts € 25,- per uur, met een minimum van één uur. Dat verdien je echter zo terug, want onderweg is informatie van onschatbare waarde: haal het visum in Aswan in plaats van Cairo en bespaar $50, gebruik deze strategie om met corruptie om te gaan en nooit te betalen, of maak een goed onderhoudsschema zodat je niet strandt.